Preduzeće "Himesa" d.o.o. osnovana je 1992. godine, ali zbog ratnih dejstava sa radom počinje 1997. godine. U teškim uslovima rada i uz minimalna sredstva uradili smo naš prvi proizvod ljepilo za keramiku "KERAMAL". Od tada pa do danas stalno ulažemo u razvojnu i proizvodnu tehnologiju.

2002. godine, u proizvodni proces, uvodimo automatske vage za doziranje i pakovanje te vršimo nabavku silosa, transportnih puževa i drugih sredstava neophodnih za nesmetan rad, što je omogućilo zaokruživanje tehnološkog procesa a samim tim i bolji kvalitet naših proizvoda. Od tada preduzeće Himesa konstantno jača svoju poziciju na tržištu, kontinuiranim ulaganjem u razvoj uz sistematsku modernizaciju proizvodnje.

Tokom našeg razvoja i rasta, trudili smo se i trudimo se ponuditi više sadržaja i raznolikosti. Vođeni ovim ambicijama, upotpunjavali smo proizvodni program promjenama, koje su nam omogućile da smo danas u mogućnosti potrošačima i poslovnim partnerima, iz našeg proizvodnog programa, ponuditi sljedeće skupine proizvoda:
Mase za izravnavanje, građevinska ljepila, dekorativne vanjske i unutarnje maltere (fasade) u više boja, gotove maltere za zidanje i malterisanje zidova, kao i proizvode za toplinsko - izolacijske sisteme.

Našim proizvodima je obrađeno više od 2 miliona m2 zidova i drugih građevinskih površina.

U središtu naše poslovne filozofije nalazi se čovjek i kvalitet njegovog života. Stoga se u Himesi trudimo, da svi naši proizvodi budu izrađeni na bazi prirodnih i ekološki čistih sirovina.
Naši proizvodi podvrgnuti su kontroli koju provodi "Institut za materijale i konstrukcije", pri Građevinskom fakultetu, Univerziteta u Sarajevu.

Cilj nam je da steknemo povjerenje potrošača i poslovnih partnera, i da, ugradnjom naših proizvoda ljudima u sadašnjosti i budućnosti pružimo kvalitetan i ugodan, životni i radni ambijent, stoga…

Gradimo zajedno Vaš dom!